lun. dec. 2nd, 2024

“Erasmus+, o șansă pentru școala ta!” – “Învață și dă mai departe!”

“Învață și dă mai departe!” – eveniment inedit la Colegiul Național „Octavian Goga” din Marghita

      Luni, 27.09.2021, la Colegiul Național „Octavian Goga” din Marghita, a avut loc un eveniment inedit: echipa de implementare a proiectului Erasmus+, cu titlul “S.P.E.R. – Speranță Pentru Educația Românească”, a organizat activitatea de diseminare “Erasmus+, o șansă pentru școala ta!”. Aceasta s-a desfășurat online, cu scopul de a împărtăși din experiența scrierii și implementării proiectelor Erasmus+ în domeniul Educației Școlare și de a încuraja școlile să aplice în cadrul acestui program de finanțare europeană.
       Invitația s-a adresat, în primul rând, coordonatorilor și membrilor Comisiilor pentru proiecte și programe comunitare din cadrul școlilor, dar și tuturor celor interesați să depună o candidatură la următoarele termene limită.
    Evenimentul, popularizat pe site-ul și pagina de facebook ale colegiului, s-a bucurat de un real succes: cadre didactice de la 20 de școli din trei județe: Bihor, Satu – Mare și Sălaj, au participat la întâlnire.
      Activitatea a cuprins patru secțiuni. În prima parte, dna profesor Ileana Popescu, responsabil cu diseminarea și valorizarea proiectului, a prezentat proiectul “S.P.E.R.”(2018-1-RO01-KA101-047947), derulat în cadrul colegiului, ca pe o aplicație practică la tema discuției. În a doua parte, dna profesor Laura Moca, responsabil cu monitorizarea și evaluarea proiectului a expus beneficiile pe care le aduce profesorilor participarea la astfel de proiecte, din dubla sa ipostază, de participant direct la mobilități și de membru în echipa de implementare. Partea a treia a fost prezentată de dna profesor Loredana Braia, coordonatorul proiectului, care a adus la cunoștința participanților aspecte importante legate de scrierea și implementarea proiectelor Erasmus+ în domeniul Educației Școlare. În cadrul prezentării au fost inserate link-uri și documente utile viitorilor aplicanți, au fost prezentate site-urile Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP), Erasmus Plus, e-Twinning, School Education Gateway, s-au abordat elemente de management al proiectelor, cum sunt Arborele problemei, obiectivele SMART și s-au discutat etapele de parcurs în crearea și implementarea unui proiect de mobilitate a persoanelor în scopul învățării. Ultima parte a fost dedicată întrebărilor și răspunsurilor.
      În cadrul întâlnirii, domnul director Bogdan Pop a felicitat echipa de proiect și i-a mulțumit pentru implementarea cu succes a proiectului “S.P.E.R.”. De asemenea, le-a vorbit participanților despre impactul deosebit pe care proiectele Erasmus+ îl au asupra dezvoltării dimensiunii europene a școlii și i-a încurajat pe aceștia să aplice în cadrul programului.
      Evenimentul s-a încadrat în spiritul programului Erasmus+, a cărui directivă este “Învață și dă mai departe!”. Noi considerăm că am învățat și am evoluat mult, atât profesional, cât și personal, prin participarea în cadrul programului și ne simțim datori să spunem și altora. Ne asumăm faptul că participanții de la evenimentul organizat de noi, vor deveni competitorii noștri la termenul viitor de depunere a candidaturilor în domeniul Educației Școlare. Urăm mult succes tuturor! Să câștige cei mai buni!

Loredana Braia – coordonatorul Comisiei pentru proiecte și programe comunitare


Galerie Foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *