sâm. iun. 22nd, 2024

Despre noi

     La propunerea  conducerii şcolii şi a colectivului de cadre didactice, în anul 1994 liceul marghitan devine, prin Hotărâre de Guvern ,  Grupul Şcolar “Octavian Goga”.
     În 4 septembrie 2006 printr-o altă  Hotărâre de Guvern , în urma rezultatelor obţinute la olimpiade, instituţia  primeşte titulatura de Colegiu Naţional.
     În anul 2011 Colegiul Naţional Octavian Goga fuzionează prin absorbţie cu Şcoala cu clasele I-VIII din Marghita. În urma fuziunii, colegiul îşi desfăşoară activitatea în 2 locaţii, una pe strada Nicolae Bălcescu nr.80 şi a doua pe strada Independenţei nr.1.
     De-a lungul timpului elevii colegiului nostru au obţinut numeroase premii la concursuri şi olimpiade naţionale – premii la concursuri și olimpiade județene și naționale de informatică precum şi la prestigiosul concursul internaţional de informatică „INFOMATRIX”- locul I în 2007, locul II în 2008 și 2009. Atât elevii de la clasele primare cât și cei de la clasele de gimnaziu și liceu au participat în ultimii 3 ani la concursul internațional HOUR OF CODE.
     Elevii din Colegiul nostru sunt pasionați de informatică. Acest lucru reiese din faptul că un număr de 28 elevi au participat la Proiectul Erasmus în domeniul IT din Portugalia Eurocompetențe IT- cale sigură pentru o integrare rapidă pe piața muncii, respectiv 18 elevi au participat la Proiectul Erasmus din Spania Practici europene în dezvoltarea abilităților și a competențelor tinerilor în domeniul IT.