sâm. apr. 27th, 2024

Ziua Școlii – „Goga Show” 2024

    Începutul de primăvară reprezintă pentru Colegiul Național „Octavian Goga” momentul de sărbătoare cel mai așteptat din an. Pe data de 1 aprilie 1881 s-a născut la Rășinari poetul român Octavian Goga, patronul spiritual al instituției, iar acest fapt este sărbătorit de către elevii și profesorii instituției, prin manifestări specifice. Un moment aparte este Ziua Școlii – „Goga Show”, un spectacol de varietăți desfășurat an de an la Casa de Cultură din localitate.
Goga Show – ediția 2024 nu s-a lăsat mai prejos. Din contră, a adus un plus de culoare și energie specifică noilor generații de copii care studiază aici. Numerele artistice au îmbinat armonios dansul, muzica, teatrul, folclorul, încântând sufletele spectatorilor prezenți.
    Evenimentul a fost organizat de către reprezentații Consiliului Școlar al Elevilor, sub îndrumarea echipei manageriale, director prof. Ioan Bogdan Pop și director adjunct prof. Elisabeta Teofilia Cozma, elevii fiind coordonați de doamna consilier educativ prof. Margareta Anța și de doamna profesoară Florica Crișan. Gazdele serii au fost elevii Antonio Horvath și Raissa Crișan, care au prezentat evenimentul, invitând pe scenă toți performerii, de la cei mai mici, la cei mai mari, chiar profesori sau foști absolvenți ai colegiului.
    Primii care au urcat pe scenă, încântând publicul cu o coregrafie deosebită au fost elevii clasei a I-a D, coordonați de doamna învățătoare Loredana Braia. Armonia mișcărilor lor, dar și bucuria și inocența copilăriei au încălzit inimile spectatorilor, încântați din plin de momentul deosebit oferit. Atmosfera evenimentului a sărit la cote maxime în clipa când pe scenă a urcat energica trupă de dans hip-hop MAIN CREW, coordonată de eleva Ariana Jakab. Un amplu periplu prin folclor și tradiție l-au organizat reprezentanții Ansamblului Folcloric „Floarea Barcăului”, coordonat de directorul Casei de Cultură, d-l Sergiu Duca. Sincretismul acestei arte a fost deosebit prezentat prin îmbinarea muzicii populare cu dansurile și costumele purtate cu multă mândrie de elevii școlii. Momentele de folclor au continuat prin interpretarea câtorva cântece populare de către elevele Alexia Maroșan și Anamaria Nuțaș, dar și de dansurile populare ale Grupei Mici a Ansamblului „Floarea Barcăului”, coordonată de Antonia Pustai, Mădălina Tegzeș Corb și Andrei Chisăliță. Modernitatea a revenit pe scenă odată cu schimbarea repertoriului muzical, prin prestațiile impresionante ale elevelor Maria Ropotean, Dariana Șanta, Alesia Buzură, Ștefania Zsisku, Maya Sabău, Iulia Cadar, Sonia Nyiri, dar și prin prezența proaspătului absolvent al Colegiului, Cătălin Lazăr, care a încântat publicul printr-un moment artistic dominat de o sensibilitate aparte.
    La aceeași înălțime s-au ridicat și momentele de dans, pe scenă urcând elevele Anisia Pustai, Patricia Pustai și Maria Doboș, care au demonstrat grația și frumusețea dansului.
    Din program nu a lipsit nici teatrul, adus în fața spectatorilor printr-un monolog dramatic al elevei Natalia Tușinovski și prin reprezentarea scenică a comediei „Puterea dragostei” de Ion Băieșu, de către Cezar Bârza și doamna prof. Manuela Bârza.
    Seara memorabilă a fost încheiată prin numărul de dans al trupei de majorete a colegiului, care a încântat sala.
    La finalul evenimentului a luat cuvântul domnul director, prof. Ioan Bogdan Pop, care a menționat, printre altele, că „înalta ținută artistică a spectacolului a onorat instituția”. Au fost adresate felicitări bine meritate organizatorilor din CȘE și minunaților elevi care au evoluat pe scenă.
    Manifestările dedicate marcării Zilei Școlii vor continua în perioada următoare prin evenimente culturale și artistice, culminând cu festivitatea organizată la sediul instituției, în 1 aprilie, cu slujba de Te Deum și depunerea de coroane la bustul lui Octavian Goga, cu participarea oficialităților de la nivel local.

Director prof. Ioan Bogdan POP
Prof. Manuela BÂRZA

„Ca membru C.Ș.E., pot spune că acest spectacol a fost un adevărat succes! Organizarea, frumosul, talentul și decența și-au spus cuvântul pe scena Goga Show-ului. A fost o experiență minunată pe care aș repeta-o!” (Hurban Iarina, Director al Departamentului de PR și Comunicare)
„Să organizăm un spectacol ca acesta nu a fost deloc ușor, însă zâmbetele publicului pe care le-am zărit din spatele cortinei au fost răsplata noastră și ne-au umplut de bucurie!” (Crișan Raissa, Secretar C.Ș.E.)
„Pentru mine, această experiență a fost una de neuitat! Alături de colegii mei din C.Ș.E am organizat un spectacol care a reușit să ne depășească până și nouă așteptările!” (Antonio Horvath, Președinte C.Ș.E.)


Galerie Foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *