vin. apr. 26th, 2024

„La mulți ani, România!” – 1 Decembrie 2022

        În perioada dedicată sărbătorii Zilei Naționale a României, profesorii și elevii de la Colegiul Național „Octavian Goga” din Marghita au desfășurat o serie de activități cu scopul marcării semnificației istorice a zilei de 1 Decembrie.
        1 Decembrie este momentul în care românii de pretutindeni sărbătoresc Ziua Națională a României, cel mai important moment din istoria românilor. În urmă cu 104 ani, la 1918, la Alba Iulia a avut loc Marea Adunare ce a votat unirea Transilvaniei cu România și a consfințit ceea ce acum numim România Mare.
        Cu această ocazie a fost realizat un proiect amplu adresat tuturor elevilor școlii care a cuprins o expoziție de desene și planșe tematice în sala festivă și în holul instituției, un marș cu câteva sute de copii de la școală până în centrul orașului, vizionarea de filme istorice românești. S-au realizat embleme și broșe tricolore care au fost purtate de copii și profesori la manifestările organizate de Primăria orașului nostru și cu ajutorul doamnelor învățătoare s-au decorat sălile de clasă. Toate acestea au fost inițiate și coordonate de echipa managerială a instituției împreună cu profesorii de istorie ai colegiului nostru. A fost o nouă ocazie să ne manifestăm sentimentul patriotic și totodată să insuflăm elevilor respectul pentru valorile noastre naționale.

Prof. Iștoc Nicolae
Prof. Cristian Bota


Galerie Foto

Alte postari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *